ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Must have!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Dit is een loflied op een plant. Ik kan me geen tuin zonder sedum voorstellen.

Als alle dode stengels in het voorjaar van de borders zijn gehaald dan meldt sedum zich als één van de eerste. Het begint het jaar met prachtige rozetten. Het blad is vettig. In de natuur betekent dat meestal dat de plant goed tegen droogte of felle zon kan (dat gaat meestal samen natuurlijk)!

Langzaam kleurt het groen dat je verder weinig tegenkomt en daarom bijzonder. Eenmaal zomer dan zijn daar de bloemen, vol met vlinders. In de herfst doet het als de bomen om zich heen. Het verkleurt naar herfsttinten. In dit geval dieprood als wijn. Als de kleuren van de andere planten doven straalt de sedum nog. Tot slot zijn daar de fraaie overblijfselen. Zelfs in de winter een genot voor het oog.

Aanschaffen dus!