ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

ZinTUIgeN

Langs de stal loop je het water van de vijver tegemoet. Elk plekje vormt zijn eigen wereldje. Met eigen vrienden en vijanden. Libellen dansen van lis naar egelskop. In het water weerspiegelt de hemel. Onder dat oppervlak duizelt het van het leven. Driedubbel genieten dus.

Even verderop valt je mond open van het kleurenspel in de borders. Vlinders spelen het spel mee. Het beeld van ‘de vrouw met de vleugels’ lijkt te zweven boven de irissen, daglelies en de talloze geraniums. Daarnaast de strakke lijnen van de haagbeuk en de beukhaag.

In het weiland waar de grassen mogen groeien en bloeien voelt de beschermde rietorchidee zich zeer op haar plek. Op verschillende plekken kleurt het gras er paars van. Een bruggetje en een poort van liguster leiden je binnen in de ommuurde kweektuin. Aan je voeten liggen symmetrisch de kweekbedden.

Piepende verroeste tuinpoorten openen de weg naar de rest van de tuin. Ach, eenmaal in de secret garden spreekt het geheim. Omgeven door hoge grove dennen kan de ransuil op je toezien, zonder dat jij hem ziet. Een spirituele sfeer doet je hoofd en lichaam tot rust komen, het bankje doet de rest. Geniet. Ervaar al je zintuigen.

  1. Mieke Vischer

    Goedemiddag ,
    Ik heb gisteren genoten van het bezoek aan uw tuin, vooral ook van de geluiden van de kikkers en al die boterboemen. En nu heb ik ook nog kunnen nagenieten met die mooie foto’s en verhalen op uw website. Hartelijk dank
    Mieke Vischer, Den Haag

Geef een reactie