ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Uitgelachen door tuin

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

De Hortus-Alkmaar is een fijne plek op aarde! Natuur in volle glorie! Ik ben daarom vrijwilliger daar en leid rond. Nu ivm de coronacrisis sla ik even over. Komt wel weer.

Als ik daar rondloop word ik gewoon hebberig. Zo was er een heel veld met rode zonnehoed. Als ik met een rondleiding langskwam begon ik bijna te kwijlen. Zoveel, zo mooi. Insecten dansten en zoemden er op los. Dat wilde ik ook in mijn tuin.

Drie lange jaren heb ik ze met liefde gekoesterd. Alleen slakken hadden er plezier van… Ik keek naar afgekloven stengeltjes om ze in volle bloei weer in de Hortus tegen te komen… Te erg. Ik gaf het op. Resterende planten werden ergens achter in de tuin weggezet.

En wat gebeurde? Die gingen groeien en bloeien… Als tuinman ben je slechts bijzaak. De natuur gaat zijn eigen gang!

%d bloggers liken dit: