ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

Hartverwarmend

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.  Foto; Iris Kooij.

Ik open mijn mailbox en zie een email met een onbekende naam. Het onderwerp is ‘ijsvogel’ dus mijn interesse is gewekt!

Het bericht is teleurstellend. Iris Kooij vindt een tegen de ramen dood gevlogen ijsvogel. Dit gebeurt nogal eens. Slechts 1 op de 5 nieuwgeborenen overleeft het eerste jaar…

Iris schrijft dat ze bang is dat de ijsvogel uit mijn tuin komt omdat ze hemelsbreed 500 meter van ons af woont. Dat kan dus goed. Ik maak  me grote zorgen omdat ‘mijn’ paartje bezig is met het derde broedsel. De dood van een van de partners zou dan wel heel verdrietig zijn.

Ik ben alert en zie uiteindelijk papa en mama beiden bij de nestingang. Sterker nog, de jongen zullen binnenkort geboren en gevoed worden. Dat doet me goed maar vooral de meelevendheid, van een buurvrouw verder weg, maakt me blij. Hartverwarmend!