ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

WinterKONING!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

In Engeland is de winterkoning het meest voorkomende vogeltje. Hier ook? Niet veel mensen kennen hem terwijl hij veelvuldig en rond het huis aanwezig is.

Hij valt niet op maar toch ook weer wel. Laat mij het uitleggen. Het is één van de kleinste vogeltjes. Hij weegt evenveel als twee A4-tjes… Hij heeft een bijzonder staartje. Het staat haaks op zijn lijf. Hij scharrelt het liefst naar insectjes in dichte struiken. Het is een bundeltje onrust. Het zit te hippen en nooit stil.

Vanaf het vroege voorjaar klinkt zijn lied luid door de tuin. Melodie onderbroken door rollers. Hij vult de tuin met blijdschap en ontploft bijna van energie. Een vogeltje dat mijn hart gestolen heeft! Lust voor oog en oor. Klein, bruin en bescheiden en toch koning heten…

Een waar voorbeeld voor onze leiders, koningen en managers!