ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

Troost-rijk!

Natuurgekwetter – editie nummer 13  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ . Foto van ijsvogel in onze tuin is van Lidi de Boer.

We leven nu in een bijzondere tijd. We zijn teruggeworpen op onszelf. Veel mensen gaan de natuur in. Wandelen met de hond of zichzelf. Met de ander op afstand.

De natuur kan dan een troost zijn. Op je balkon kan een bak water een bron van vermaak zijn. Vogels komen drinken en badderen. Dat gespetter maakt je blij. En dat is wat we nodig hebben.

Mijn lieve schoonzoon Jaap gaf aan dat hij graag de camera bij mijn ijsvogelbroedwandje weer wilde installeren. Vorig jaar hebben veel mensen van de live-beelden van de ijsvogel genoten. Tip; kijk op groot scherm via laptop of tablet.

In plaats van verveling genieten van die schitterende ijsvogels. Ze paren dus gaan dus broeden. De camera draait permanent. Je ziet het duiken naar vis, het afwisselen van het broeden en schoonduiken daarna.

Gaat dat (weer) zien!

Kies www.dezintuigentuin.nl en zoek in menu de knop ‘livestream ijsvogels’ voor een live-verbinding en geniet