ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Wit voetje halen….

Natuurgekwetter – editie nummer 12  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ .

Wat een tegenvaller was dat!

Jaren geleden zoek ik een sterke bodembedekker die het goed zou doen op een moeilijke plek in de geheime tuin. Weinig licht en regenwater, grond weinig voedselrijk.

Voor deze tuinuitdagingen is ‘Pachysandra‘ de oplossing, wordt ons geadviseerd. ‘Die doet het overal en altijd’, hoor ik nog zeggen… Een flinke investering en een teleurstelling later liep ik schuimend door de tuin. Waardeloos spul. Ik had gewaarschuwd moeten zijn. Zijn tweede naam is ‘terminalis‘ . Klinkt al niet goed…

Een goede kweker hoor ik roepen, ‘Pachysandra eruit, Pachyphragma erin‘!

Voorzichtig plaats ik de plant aan de voet van een boom in een boomspiegel. Dit pakt goed uit. In een tijd met weinig bloemen staat hij glorieus wit te bloeien. Ik zie een koninginnenhommel in de bloemen neuzen.

Hij staat nu een wit voetje bij mij te halen!

%d bloggers liken dit: