ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Insectensterfte….

Natuurgekwetter – editie nummer 8  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’ .

Het is woest weer. Vervelend maar het waait de boel lekker schoon. Tenminste zo voelt het als ik door de tuin wandel.

Ik geniet van alles wat ik zie. Ik kom al dikke koninginnenhommels tegen op zoek naar stuifmeel. Maar het gaat dramatisch slecht met de insecten! Wetenschappers melden terugloop van meer dan 76% in de afgelopen 27 jaar…

Veel mensen betegelen hun tuin en daar hebben insecten niets meer te zoeken. Geen groen, geen bloem… Ook is gifgebruik voor sommigen nog gewoon, al zie de ‘gif-schaamte‘ gelukkig steeds groter worden.

Wanhopig daarvan worden helpt niet dus koop ik 1.5 kilo bijenmengselzaad, voor kleigrond en inheems (meerjarig). Ik trek het gras open met een verticuteermachine en me-vrouw Els zaait het in, op het wilde bloemenweiland, om het vervolgens aan te drukken.

Dweilen met de kraan open? Zie het maar als een verzetsdaad!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: