ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

Ik ben een goudhaantje!

Natuurgekwetter – editie nummer 1  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’  Foto is gemaakt door Thomas Floris.

Via mijn mobiel krijg ik een foto, als een kerstkaart, thuisbezorgd, door Anky en Thomas. Ik kan naast de kerstboom blijven zitten…

Een indrukwekkende foto van één van de kleinste vogeltjes, negen centimeter, die je tegen zou kunnen komen. Zeker in de winter. Ik ontmoette hem al in de tuin. Zijn breekbare roep ging hem vooruit. Mijn ogen zochten naar de vogel waarvan ik vermoedde dat dit ijle geluid daarbij hoorde. Het vogeltje, een goudhaantje, kwam als een acrobaat door de haag dichterbij.

Trekt zich nauwelijks iets van de mens aan… Maar de foto op mijn mobiel overtreft dit verre. Daar zie ik een vuurgoudhaantje. Geborgen in de hand gehouden. Tegen het raam gevlogen maar nu weer helemaal bij de les.

Kijk eens naar de streep op zijn hoofd. Als uitslaande vlammen. Nee, hij heet niet voor niets vuurgoudhaantje…

%d bloggers liken dit: