ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

Groenblijvers als vluchtplaats….

natuurfotograaf Jan Stok.

Natuurgekwetter – editie nummer 49  – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’  Foto is dit keer van natuurfotograaf Jan Stok.

Het is goed om in de winter groenblijvers in de tuin te hebben. In mijn tuin vind je nu ook nog dennenbomen en taxus- en laurierkersstruiken die, met de naderende kerst voor de deur, toch groen blijven.

Dat is goed want deze worden door kleine vogels als vlucht- en schuilplaats gebruikt voor roofvogels. En overnachtingsplek natuurlijk. Niet voor niets. Ik zie in de hoge kale populieren de sperwer al een hele tijd zitten.

Schitterende vogel met zijn prachtig gebandeerde borst. Ineens valt het kwartje. Ik trek een diagonaal vanaf de voedertafel vol met vogels naar de sperwer met zijn scherpe ogen. Met zijn snelheid en overrompelingstechniek zijn het potentiele slachtoffers.

Het is afschuwelijk als een lijster van de voedertafel wordt gepakt. Verschrikkelijk voor een emotionele man zoals ik. Ik zou er acuut vegetariër van worden (als ik dat al niet was…)!

%d bloggers liken dit: