ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Krokussen in de herfst???

Natuurgekwetter – editie nummer 36 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Dan loop je door de tuin en zie je krokussen… Tenminste daar lijkt het op. Voorjaar in de beginnende herfst?

Door de klimaatverandering kun je verrast worden door een vogel, plant of vlinder die je eigenlijk alleen in het zuiden tegenkomt. Het wordt hier steeds warmer, dat is duidelijk. Toch is het niet altijd alles wat het lijkt. De natuur zet je vaak op het verkeerde been maar hier gebeurt eigenlijk niets bijzonders.

Dit zijn geen krokussen maar herfsttijloos. Een giftige plant waarvan de bloem lijkt op de krokus en bloeit in de herfst. In het voorjaar komen dan de vruchten en bladeren tevoorschijn. De wereld op zijn kop. Het roept een leuke verwarring op.

Toch is die van korte duur. De bloemen blijken futloos en slap. Al snel liggen ze als gevelde bomen languit. En weg is dan de lol!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: