ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

Een vliegtuig in de tuin?

Natuurgekwetter – editie nummer 30 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Op de website van mijn tuin (www.dezintuigtentuin.nl) staat een lijst met vogelwaarnemingen. Een soort trots van de tuin. Kijk, die hebben allemaal de moeite genomen op bezoek te komen!

En trots kan de tuin zijn! IJsvogel en ransuil broedt er. Evenals de vliegenvanger en holenduif. Groene spechten dagelijks te zien. Ik vind het leuk als ik in het boekje ‘Mijn Pastorietuin’ ook zo’n lijst vind. Erik van Ommeren, begenadigd natuurkunstenaar, koopt een pastorie in Friesland. In zijn boek vertelt hij hoe hij de tuin ombouwt tot een lokroep voor vogels. In een jaar tijd noteert Erik honderd verschillende vogelwaarnemingen…

Ik kijk teleurgesteld naar mijn lijst. Ik lees verder en veel wordt duidelijk. Elke vogel die overvliegt telt hij ook mee… Ik tel alleen die contact maken met de tuin.

Ik hoor Erik binnenkort al zeggen ‘die vliegtuig gaat ook in mijn tuinlijst!’…

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: