ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Overige fauna, Vogels, Vreemde zaken

IJsvogeljongen zijn geboren!

Natuurgekwetter – Week 19 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Wel allemachtig. Het is zover. Ik zie de ijsvogel een visje vangen en met het visje de broedgang invliegen. Even later herhaalt het zich. De ijsvogel jongen zijn geboren!

De voedingsrituelen zijn allemaal te volgen via een zogenaamde livestream. Log vanaf uw mobiel, computer of tablet in bij www.dezintuigentuin.nl en ga via het menu naar ‘livestream’. U belandt dan in de vijver. Een camera geeft doorlopend beeld en zicht op de tak waar soms vanaf gevist wordt en de broedwand waarin de nestingang.

Een gang leidt daar naar de broedkamer met jongen. Langzaam zullen de gevoerde visjes groter worden en vaker gevoed. De visjes worden zo gedraaid dat de jonge ijsvogels niet kunnen stikken. Genieten.

He, wat is dat nu? Ik zie een ouder ijsvogel ook een andere nestingang bezoeken. Daarna weer? Nu al bezig met een nieuw broedsel??