ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vreemde zaken

Naar buiten allemaal!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. Ons leven staat met regelmaat onder grote druk. Haast en veel. We nemen nergens de tijd meer voor en doen niets met volle aandacht.

Door social media krijgen we nogal wat informatie op onze schoot en de maatschappij of werkplek stelt ook nogal zo haar eisen. Stapel het op en je bent, als je niet uitkijkt, onderweg naar doorlopende onrust of een burn-out.

Het zal u niet verbazen dat ik heilig geloof in een eeuwenoud rustgevend middel; tuinieren. Je hoofd komt tot rust. De gedachtenstorm luwt. Ongebruikte zintuigen worden weer actief.

Wetenschappelijk is bewezen dat met je handen in de grond en daardoor inademen van bepaalde bacteriën leidt tot positieve lichamelijke effecten als verlaagde hartslag  en aanmaak van extra gelukshormoon. Dat willen we allemaal. Zoals vaak, de oplossing ligt voor de hand en is nabij!

Naar buiten allemaal!

%d bloggers liken dit: