ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Licht in de tuin

Natuurgekwetter – Week 15 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Tevergeefs probeer ik deze momenten vast te houden.

Vol energie ben ik veel in de tuin te vinden. Te midden van mijn geluk. Ik wandel door hoekjes met schoonheid. Het lentegroen is overal waar ik ben. De energie stroomt uit mij regelrecht terug naar waar ik het vind. Er valt een hoop te doen.

Als de eerste schemer in de tuin zakt lijkt het alsof de bloemen in de magnolia lampenkappen zijn waarachter de lichtjes ontsteken. Een struik vol schemerlampen. Het zachtroze aan de voet van de bloem loopt uit in het wit. Deze Magnolia (soulangeana) is de plek waar ik begin en eindig.

Hij  staat aan de buitenkant toch is de magnolia het epische centrum van de tuin. Hij bloeit kort, twee weken. Stel dat hij de hele zomer bloeit, zou ik hem dan even mooi vinden, vraag ik me af?

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: