ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Overige fauna, Zintuigen

Eerste keren…

Natuurgekwetter – Week 10 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Vorige week was zo’n week. Met dagen met het voorjaarsgevoel. Koude nachten met sterrenluchten beloond met een dag vol zon. En heel veel ‘eerste keer momenten’. Ik zie terwijl ik met mijn buurman praat mijn eerste vlinder. Een citroentje. Dwarrelend als een plasticzakje in de wind. Mijn hart maakt een huppeltje.

Met dit fijne weer wil ik niets anders dan het oude plantmateriaal van de borders verwijderen. Het voelt wel een beetje alsof ik het dekbed van mijn bed trek terwijl me-vrouw Els er nog in ligt… Het is altijd die twijfel of ik niet te vroeg het resterende  plantmateriaal weghaal. Het is mooi isolatiemateriaal tegen nog komende koude nachten. In de borders kom ik een dikke koninginnenhommel tegen in de krokus.

Dag koningin’, groet ik beleefd. Dit is met recht een vorstelijke tuin. Ik kom hier nogal eens koninginnen tegen!