ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Zintuigen

Grote schoonheid!

Natuurgekwetter – Week 47 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In de zomer staat er heel veel in bloei. Teveel? In plaats van blij zou je er onrustig van worden. Heel veel schoonheid doet de individuele schoonheid minder opvallen. In de tuin is dit allemaal aan de hand. Nu zijn er nauwelijks nog bloeiende bloemen. In de zomer zou ik die over het hoofd zien vanwege nog meer aantrekkingskracht van andere mooie bloemen.

Als ik nu in de herfsttuin rondloop merk ik altijd de late bloemen van de Bidens heterophylla (Lemon Drop) op. Mooie zacht geelwitte bloembladeren. Ja, lemonachtig! Bescheiden en mooi. Vaak frêle met lange bloemstelen rustend op andere stervende planten en daardoor opvallend. In de zomer zouden ze waarschijnlijk niet zijn opgevallen.

Eigenlijk heb je dus lelijkheid nodig om echte schoonheid te herkennen. Is het daarom waarom ik me-vrouw Els zo waardeer? Door mijn eigen spiegelbeeld?