ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Het krakende geheugen

karmozijnbes

Natuurgekwetter – Week 33 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Benoemen van planten is voor iedereen een klus. Me-vrouw Els houdt elke dag haar geheugen in conditie met sudoku’s. Ik oefen plantnamen.

Ik maak me zorgen. Kost het mij nu echt steeds meer moeite of beeld ik mij dat maar in…? Ik bouw steeds meer ezelsbruggen om namen te onthouden. Ook voor het onderscheid tussen de oosterse en de westerse karmozijnbes.

De oosterse heeft zijn vruchten verticaal staan en bij de westerse hangen ze. Bij de oosterse zie ik een fakier met fluit een slang uit zijn mandje recht omhoog fluiten.

Nu weet ik het! Ik kijk naar de prachtige inktzwarte bessen. Geen wonder dat ze daar vroeger verf van maakten. Er komt de merel en eet alle, door de zon weken eerder rijpe, bessen op. Weg zijn ze.

Ik ben afgeleid en verdikkeme, nu ben ik het ezelsbruggetje helemaal kwijt…

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: