ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Kleurrijk

Kleurrijk

Natuurgekwetter – Week 21 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Het is eind mei en de meidoorn is er een beetje klaar mee. Bloemblaadjes vallen als sneeuw. Drijven nog wat op de vijver. Jammer, afscheid van mei is natuurlijk al een beetje afscheid nemen van het voorjaar… Veel bezoek ik nu het bloemenweiland dat als een kameleon van kleur verandert. Nu is het een golvende massa van boterbloemen die meebewegen met elk zuchtje wind. Zo geel dat elke enkele boterbloem oplost in een zee van geel. Als een geel vlak van Mondriaan. Je waant je even langs een landweg in Frankrijk vol met gele zonnebloemen. Straks paarse vlekken door de brede wilde orchideeën. Eerst voorzichtig en dan nadrukkelijk. Ik maai een pad door het bloemenveld. Niets is mooier om er dwars doorheen te lopen. Onderdeel van deze kleuren zijn en voelen hoe kleurrijk je als mens uiteindelijk ook bent.

 

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: