ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Zo’n zondag…

Zondag

Natuurgekwetter – Week 20 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Dit is zo’n zondag. Een zachte gestage regen. In Engeland noemen ze dat zo mooi ‘drizzling rain’.  Merels worden juist uitgedaagd door deze zachte regen en zingen onophoudelijk. Er heerst een magische sfeer in de tuin. De tuin roept!

Er is geen reden binnen te blijven. Er zijn in het vroege voorjaar altijd tuinprojecten. De beste om nu te doen is de kale plekken in het gras herstellen. Losharken van bovenlaag, graszaad inzaaien, wat grond er over, licht aanstampen en de regen en straks de zon doet haar werk. Klaar.

Nu pak ik het herstel van de ‘erotisch border’ aan. Een border met ronde vormen en zachte beplanting als lampenpoetsersgras, venushaar en schuimkaars.

De regen stopt en ik werk door. Het is heerlijk stil. Dan is daar ineens het geluid van paardenhoeven in draf op straat. De tijd staat even stil.

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: