ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Stop!

Natuurgekwetter – Week 17 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

In de eerste avondschemering lijkt de magnolia wel een lampenwinkel. Vol met brandend licht achter de lampenkappen. Alle aandacht voor de bloemen want die groeien voor het blad zich laat zien. Voordat alle bladeren aan de struik zitten liggen de wit-roze bloembladen als een vloertapijt er onder. Wel een heel mooi tapijt overigens…

Vorige week fantastisch lenteweer en de natuur zet als een wilde haar inhaalspurt in. Ik wil roepen ‘stop’! Het gaat nu allemaal zo snel. In twee luttele weken van wintergrauw naar lentegroen.

Mijn lievelingsstruik, de magnolia, is op haar mooist. Ik wil deze schoonheid conserveren, vasthouden, maar dat gaat niet gebeuren. Natuurlijk, er komen meer mooie lenteverrassingen. Maar ook die zou ik willen bevriezen in de tijd.

Weer eens temeer ben ik me bewust, in het leven blijft niets, alles verandert. Soms is dat maar goed ook.

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: