ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Brullende wind

Brullende wind

Natuurgekwetter – Week 4 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Wind dat het snot uit je neus en de oren voor je ogen blaast. Zo’n wind. Dat gebeurt niet vaak maar steeds meer.

Vorige week bijvoorbeeld. Wat een fenomeen. Rukwinden van stormachtige proporties en op je mobiel ineens dat bericht. ‘Ga niet naar buiten’. Dwingend en duidelijk.

In de tuin liggen overal afgerukte takken. Kleine, soms verbazingwekkend dikke grote… Het is even rustig en dan ineens steekt het weer op. Zwiepende bewegingen van takken. Dat is allemaal tot hier aan toe maar het bijhorende geluid, dat is het mooist.

Me-vrouw Els vindt het helemaal niets maar ik geniet van dit natuurfenomeen. De wind zelf maakt geen geluid alleen een hoop beweging. Maar als de wind ergens langs gaat, of dwars doorheen, dan ontstaat geluid. Gieren, brullen en het mooiste geluid, dat huilen. En als de storm geweken is, die oorverdovende stilte…!

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: