ZinTUIgeN - voor liefhebbers van groei en bloei!

ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

het ideale oor…

Natuurgekwetter – Week 3 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Hij heet Judasoor en het lijkt ook echt een oor! Het is onmiskenbaar een paddenstoel maar heeft daar niets van. Geen hoed, rok of steel. Hij zit meestal op het dode hout van de vlier. Nu ook. Vreemde plek voor een oor. Volgens overlevering zou Judas zich aan een vlier hebben verhangen. Vreemd, de vlier is geen sterke boom en buigt zelfs met de wind mee… Het Judas-oor toont flubberig  en vlezig. In veel lijkt het op een echt oor. Oortjes in alle maten zitten er aan de tak. Lieve kleine babyoortjes en grote flaporen. Het lijkt wel een winkel met de keuze uit veel modellen. Onwillekeurig begint mijn vrouwelijke gezelschap te discussiëren over wanneer een oor het mooist is. Ik doe niet mee. Om daar wat te vinden moet je er ook een hoofd bij zien vind ik.

Reageren is niet mogelijk

%d bloggers liken dit: