Natuurgekwetter – Week 2 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

De groene specht hoort in de top tien van mijn mooiste vogels. Dat mosgroen van zijn verenkleed en die karmozijnrode muts.

Als ik vanuit de keuken de tuin in kijk zie ik hem. Een schok gaat door mij heen. Hij zit op het grasveld. Ja, hij. Het is een mannetje want hij heeft rode bakkebaarden. Zo mooi. Ik doe mijn best niet met mijn handen te trillen van opwinding zodat ik een foto kan maken. Helaas door het spiegelende glas van het keukenraam.

Deze specht is schuw en broedt in bomen maar zoekt eten op de grond. Mijn hemel, een groene specht. In mijn tuin en zo dichtbij. Dan is het genoeg. Hij vliegt ineens weg. In de vlucht hoor ik zijn kenmerkende lachende roep ‘hihihihi’.

Er is er nu overigens maar één die kan grinniken en dat ben ik!