ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Heerlijk warme voeten!

warme voeten

Natuurgekwetter – Week 50 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Het is zinvol om in je tuin rekening te houden met de komende winter. In de zomer zien we de mooiste bloemen en die willen we hebben ook. Zelfs als we weten dat de planten minder geschikt zijn voor ons klimaat. Een beetje vorst en ze geven de geest.

In het voorjaar zien we verlangend uit naar hun komst. Tevergeefs. Geld weg. Armer en teleurstelling rijker. Je kunt dus beter planten kopen die hier thuis horen. Zogenaamde heemplanten.

Maar de verleidingen zijn groot. Je kunt ook de natuur helpen door haar na te doen. Het blad van de iris bijvoorbeeld sterft af en bedekt als dekbed de plant tegen vorst.

Ik hark bladeren bij elkaar en pak de voeten van de lampenpoetsersplant in tegen de kou. Voel ik bij het slapen daarom de koude voeten van me-vrouw Els tegen mij aan?