ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

De Natuur in!

De natuur in

Natuurgekwetter – Week 49 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.

Wandelen in de natuur is goed voor je gezondheid. Niet alleen komen spieren in beweging. Ook maakt het je hoofd leeg van zinloze gedachten. Wel mobieltje thuislaten. Verleidingen zijn overal groot. Ik zie overal de vlammende kleuren van de beukenbladeren. Alsof ik naar het schilderspalet kijk vol met mengkleuren. Geel, rood, bruin en oranje in een prachtig mozaïek. Verderop speelt de wind met een blad. In mooie sierlijke krullen beweegt het blad mee met de onzichtbare wind. Vlak voordat het de grond raakt blaast de wind er weer tegenaan en kiest het weer het luchtruim. Een tweede blad slaat de uitnodiging niet af en danst mee. Ze lijken elkaar uit te dagen als bij een paringsdans. Het is mooier dan de mooiste balletvoorstelling en het ontroert diep. Daar loop je letterlijk zo tegenaan als je er op uit gaat. Heerlijk.