ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Wat is dat nu weer…?

magnolia

Natuurgekwetter – Week 46 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De magnolia is een van mijn favoriete struiken. Het voelt als beloning krijgen voordat je iets doet. Nog voor de bladeren, komen de bloemen. Bloemen als grote koffiekoppen op een tak ziet. Zoals kopjes op de armen van een ober…

Nu is het november en zie ik vele knoppen die een warme bontjas aan lijken te hebben. Dat wordt een bloemenfestijn eind april. Maar ik zie ook opvallende verschijningen. Wat zijn dat? Rode vruchten? Nog nooit gezien!

Ik informeer bij Marianne die ook met haar prachtige Versicolortuin bij de Groene Route zit. Een wandelende encyclopedie! ‘Fasciatie’, noemt zij het. Verwar het al snel met ‘fascinatie’ want dat overkomt me.

Wat ik zie is een toestand waarbij de top van een stengel een groot aantal naast elkaar gelegen groeipunten ontwikkelt. Vaak in één vlak vergroeid tot een spiraalvormige stengel. Een boeiend lesje van de bovenmeester!