Natuurgekwetter – Week 37 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Wat een flauwekul. We zijn achter in onze tuin zaaddozen uit de gewone bereklauw aan het knippen. Ineens horen we kippengekakel…

Door het kastanjehouten hek verschijnt een lief zwart hongerig kipje onze kant uit. Je ziet hem denken, mensen is voedsel! Daarna volgt er nog één. Uiteindelijk zijn het er vijf. We vangen ze makkelijk en zetten ze voorlopig in de stal. We lenen bij buurman Guus kippenvoer. Ze springen er als jonge leeuwen bovenop. Ze zien er verwaarloosd uit met scheefgegroeide nagels.

Hoe kun je zo omgaan met je eigen dieren? Misschien moet hij wel op vakantie… Hup over het hek. Die meneer Cees houdt toch zo van vogeltjes? Wat moet ik er vervolgens mee?

De dierenambulance komt ze halen. Fijne oplossing, hulde. Mocht u iemand kennen die vijf zwarte kippen kwijt is? Ik hoor het graag!