Natuurgekwetter – Week 35 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

We hebben veel Persicaria-soorten. De Nederlandse naam is duizendknoop die nog niet zo heel lang geleden behoorden tot de groep Polygonum. Zo heet je Jan, zo heet je Cees. Tenminste in het Latijns… Ach vergeet het allemaal. Waar het hier om gaat is de eenjarige Persicaria orientalis. Belangrijker is te weten dat hij in Engeland ‘kiss me over the garden gate’ heet. Geen twijfel meer mogelijk met zo’n naam. Die wil ik in de tuin hebben. Met roze en hangende aren zorgt hij voor kiespijn of opperste verrukking. Groeit bij ons onstuimig richting drie meter. Me-vrouw Els staat er bij met haar 1.65 centimeter en kijkt er naar. Hem zoenen? Dat gaat het haar niet lukken. Dan draait ze zich om en kijkt mij aan. Kijk, daarom alleen is het een plant die je in je tuin wilt hebben.