Natuurgekwetter – Week 18 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Als ik mijn kleinkinderen een cadeau zie uitpakken is het alsof ze het uitpakken net zo leuk vinden als het cadeau zelf. Nieuwsgierig trekken ze het papier er af.

In mijn tuin stel ik mezelf die vraag bij sommige planten ook. Knop of de bloem? De knop van de sierrabarber (Rheum) lijkt heus ingepakt in cadeaupapier. Beloftevol. Langzaam scheurt het pakpapier bij de sierrabarber open en kiert de bloem, het cadeau, door het omhulsel.

Ik zou willen helpen maar juist dat is niet op zijn plaats. Stukje voor stukje verschijnt de felroze bloem. Altijd weer groter en nadrukkelijker dan verwacht. Dat is ook weer jammer. Een soort ontnuchtering.

Is het niet teveel? Was de belofte van dat wat komen zou dan toch niet mooier dan nu de bloem in volle glorie? Daar zou je zomaar over van mening kunnen verschillen…