ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Vogels

Stalker

Kauwtjes

Natuurgekwetter – Week 7 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Niets mooier dan een paartje kauwen elkaar het hof te zien maken. De snavel kroelen ze verliefd in elkaars nek. Is dit ‘kopje krauwen’? Overal samen te vinden. Dicht tegen elkaar op een tak.

Het is nog geen voorjaar maar kauwen gedragen zich al wel zo. Net als vorig jaar zitten een paartje verliefd op de aanvliegplank van de kerkuilenbroedkast in de stal. Ze broeden daar al jaren.

Bijzonder, de stalker van vorig jaar is er ook weer… Weken lang achtervolgde zij het paartje. Vlak bij de nestingang biedt zij haarzelf aan met trillende staart en vleugels. Opperste verleiding. Steeds gevolgd door een stevige wegjaagactie van het mannetje. Een standvastig mannetje en hardnekkige stalker.

Even later zit ze er weer. Kauwen zijn volstrekt monogaam en in diepe rouw als de partner overlijdt… Zelden overleeft een partner dat. Zo ziet pure liefde er uit.