ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Groene wensen

Natuurgekwetter – Week 53 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

22dec07 024Een nieuw jaar vol met ‘groene’ wensen, verlangens en optimisme. Ik laat ze uit me stromen. Natuurlijk dat de klimaatverandering tot stilstand komt. De CO2-uitstoot daalt. Dat jagers stoppen met doden. Dat gifspuiten/gebruik stopt. Dat de verschrikkelijke bio-industrie ophoudt. Dat dieren niet langer gedood worden voor consumptie. Dat de soortenrijkdom/diversiteit in de natuur toeneemt. Dat ik geen dode kraaien aan touwen, als afschrikking, zie bengelen.

Dat seizoenen weer onderling sterk gaan verschillen. Dat ik bezielde mensen ontmoet, vol passie, van de natuur. Dat we ons als kind blijven verwonderen over wat er allemaal in de natuur gebeurt. Dat ik de grutto weer ga zien en horen in de overgebleven weilanden van Heerhugowaard. Als hoopvolle tegenbeweging.

Nu ik toch bezig ben, een persoonlijke wens, dat de ijsvogel weer in mijn tuin zal broeden. Een beetje egoïsme mag toch wel?