ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Verkleuring

Verkleuring

Natuurgekwetter – Week 48 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

VerkleuringGuur herfstweer. Toch lekker de tuin in. De elementen voelen. Striemende wind om het hoofd. Daar geniet ik intens van.

Bij de vijver in de voortuin bejubel ik de Darmera Peltata, zoals hij in het goed Latijns heet.  In het vroeg voorjaar komen als eerste de bloemen tevoorschijn. Eén harige steel met talloze zachtroze tere bloempjes. Elke bloem een bos bloemen op zich.

Na de bloei volgen de parapluachtig grote bladeren. De verkleuring in de herfst is indrukwekkend. Alleen daarom moet hij in elke tuin.

Ik jubel door totdat ik langs de bladeren van de Darmera loop. In het hart van het blad is een kommetje. Vaak gevuld met regenwater. Als ik er langs loop kiepert het zijn water over mijn broekspijp. Nat been en koude wind. Ja, ook dat zijn de elementen maar alleen ineens veel minder leuk!