ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Mijn eerste liefde…

Zintuigen tuin heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 19 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Zintuigen tuin heerhugowaardAls zesjarige jongen, kom ik te wonen in een doodlopende straat in Oudorp. Aan het einde daarvan is een sloot. Daarover ligt een brede plank. Vaak staar ik naar de overkant.

Op een dag stap ik over de plank het weiland op. Nooit zal ik meer terugkeren zoals ik er over ging. Daar ontmoet ik mijn eerste grote liefde die mij niet meer zal verlaten. De natuur.

De tijd staat stil. Het is er veel mooier dan het voor de plank lijkt. De geluiden, geuren en kleuren zetten zich in mij vast om nooit meer weg te gaan. Vol verwondering sla ik elke dag een bladzijde om van dit plaatjesboek.

Veertig jaar later loop ik door mijn hectare grote natuurtuin. De plank is niet meer nodig om dicht bij mijn liefde te zijn. De natuur vertelt elke dag haar verhalen en ik schrijf ze op!