ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

Loslaten

IJsvogel

Natuurgekwetter – Week 17 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

IJsvogelMe-vrouw Els heeft beslist een meer aandachtigere echtgenoot in huis. Misschien was het niet echt genieten voor haar de laatste tijd. De activiteiten van de ijsvogel absorbeerden alle aandacht. Nu is het zo dat ik vanuit de keuken de vijver en ijsvogeltak kan zien. Als een magneet trok dat raam en was ik er veelvuldig te vinden maar het is nu minder.

Het is nu definitief zo dat de ijsvogel kiest om aan onze vijver in het ijsvogelwandje zijn nest te maken.  De ijsvogel heeft zijn nest aan het einde van zijn nestgang een nestkamer gemaakt. Dat kun je zien op het moment dat de ijsvogel niet meer achteruit zijn gang uitkomt maar met zijn kop eerst.

In de nestkamer kan hij draaien. Hij legt eieren en als de jongen er zijn zullen er weer veel activiteiten zijn. De aandacht voor me-vrouw Els is dus maar tijdelijk!