ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Zintuigen

Overrompelend

Overrompelend - ZinTuigen - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 49 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Overrompelend - ZinTuigen - Heerhugowaard

Ik houd van de schilderkunst. Speciaal daarom loop ik wel eens een boekenwinkel binnen. Kunstboeken. Altijd onhandig groot en veel te duur. Maar overrompelend  mooi! Wat kleuren met me doen.

Ik herinner mij een spontaan bezoek aan een museum in een Belgisch stadje. Ik liep naar een schilderij en geheel onverwachts sprongen de tranen in mijn ogen… Geraakt door de kleuren en het samenkomen daarvan in een afbeelding. Het zal u niet verrassen dat het over de natuur ging. Ook al was het aardig abstract.

Daar denk ik allemaal aan als ik nu door de tuin loop. Kijk alleen maar naar het blad van de beuk… Het is alsof ik door een levend kunstboek wandel. Elke stap is een nieuwe bladzijde. Het boek komt tot leven. Bovendien is het een soort abonnement met elke dag een nieuw en gratis boek!