ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

Vreemd…

De Zintuigentuin - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 27 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De Zintuigentuin - HeerhugowaardVogels herkennen moeilijk? Welnee! Vanaf vaste hoge positie op zijn tak glijdt de vogel achter elk langs vliegende vlieg. Hap, slik. De vogel kleurt nogal grauw. Naam; grauwe vliegenvanger! Zo makkelijk kan het zijn… Grauw, maar allerminst saai. De strepen op haar borst. Het kleine opstaande kuifje. De grote zwarte ogen. U begrijpt, ik ben zondermeer verliefd op dit vogeltje.

Hij broedt nu voor het derde jaar in successie op dezelfde plek boven de achterdeur. Maar dit jaar precies 10 grote stappen verder, bij de voordeur, zit nu ook een ander nest van een vliegenvanger… Het vrouwtje houdt haar jongen warm. In de klimhortensia, prachtige plek voor nesten!

Zo weinig afstand? Doorgaans hebben vogels hun eigen territorium waar het mannetje concurrentie niet duldt. Hij zal er toch niet twee broedende vrouwtjes op nahouden? Ook in vogelland kan het vreemd gaan….!