ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

Pindakaas en paaldansen

Paaldansen - pindakaas - de zintuigentuin - heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 3 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Paaldansen - pindakaas - de zintuigentuin - heerhugowaardAltijd leuk met Sinterklaas als je vader een ‘vogelaar’ is! Hoon en spot. ‘Ik zie ze vliegen’ en meer van dat. Ik laat het gelaten over mij heen komen. Als cadeau krijg ik een pot echte pindakaas als vogelvoer… Het moet niet gekker worden denk ik nog.

Toch de pot opgehangen aan de forse, drie bijeengebonden, takken waar ik vogelvoer aan hang. Open ja. We vermenselijken graag het gedrag van dieren maar ik zie ze het deksel er toch niet vanaf draaien.

Binnen geen tijd zie ik de bonte specht fanatiek pindakaas snoepen! Zelfs ruzie rond de pot! Ze pikken de pot helemaal schoon. Klaar voor de glasbak!  Vrouwtjes specht is het fanatiekst. Vrouwtje? De manier waarop ze langs de paal omhoog glijdt maakt veel duidelijk. Als een heuse paaldanseres! Paaldansen, pindakaas…? Valt dit allemaal nog in de categorie ‘natuurgekwetter’???