ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Verder kijken

klimop zintuigen heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 50 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

klimop zintuigen heerhugowaard

De klimop is vooral groen. Veel bladeren die zich omhoog wikkelen en woekeren. Tomeloos. De meeste mensen kijken niet verder dan de eerste blik. Dat is jammer. Er is in het leven zoveel meer te zien als je daar even de moeite voor doet. Dat geldt voor de klimop zeker. Het speelt de klimop tegen dat hij op zijn mooist is in de winter. Wie gaat dan nog de natuur in?

In de late september zijn er de bloemen. Nog later veranderen deze in rode bessen. Mooie trosjes. Ze lijken op een lieveheersbeestje. Als je goed kijkt zie je bovenop zelfs een stip. Net als op het vleugeltje. Bij de klimop is het alsof je een plek hebt ontdekt waar de lieveheersbeestjes overwinteren. Tientallen, soms honderden, bij elkaar. De natuur geeft wat je niet verwacht. Lieveheersbeestjes in de winter!