ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Lampenpoetser?

Zintuigentuin - Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 48 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Zintuigentuin - HeerhugowaardHet dringt pas allemaal tot me door wanneer ik naar tv de kijk. Ik volg de BBC-serie Downtown Abbey op dvd met me-vrouw Els op het bankstel. Een prachtige serie in de tijd rond de eerste wereldoorlog. Daar zie ik het in de standaard aanloop voordat de aflevering begint. Er gaat een stoffer door de lampen. Lampen zoals wij die helaas niet meer vaak zien. En dat daar af en toe een stoffer doorheen moet mag duidelijk zijn.

Tegelijkertijd valt alles op zijn plek. Ik zie de bloei-aar van de lampenpoetsersplant helder voor ogen. Inderdaad net zo’n stoffer als ik daar zie. De afgelopen ochtenden had ik er al vol bewondering naar gekeken. Het zonlicht zet hem vol in de aandacht. Als ik het zo zie had hij van mij een nog mooiere naam mogen hebben: plumeau(plant)?!