ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora

Hartverwarmend

Beuk in de herfst - ZinTUIgeN

Natuurgekwetter – Week 47 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Beuk in de herfst - ZinTUIgeNIk bof met beuken in mijn tuin. Daar wil je nu naar kijken! Tussen de grauwe herfsttinten schreeuwen ze het uit. Hun bladeren helgeel en oranje als een heftig vuur. Ik ben onder de indruk van de beuk. Hij staat als een reus boom te zijn. Kan wel 400 jaar oud en 40 meter hoog worden. Soms krijg je je armen er niet omheen.

Ik zaag er een tak vanaf en voel hoe zwaar het hout van de beuk is. Mijn kachel geniet er dan ook extra lang van samen met mij. Als de bladeren er eenmaal af zijn dan zorgt hij voor zijn eigen fraaie vloerbedekking. Die blijft lang liggen. Het blad verteert slecht. Het wordt kouder. Ga het bos in. Koud er in, met gloeiende wangen eruit. De schoonheid van de uitslaande brand van de beuk is hartverwarmend!