ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Midden in een web!

Zintuigen Heerhugowaard - spinnenweb

Natuurgekwetter – Week 42 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Zintuigen Heerhugowaard - spinnenwebU kent dit vast! Als ik nu met mijn ogen dicht door de tuin zou wandelen zou ik weten dat de herfst alom is! Waar ik ook loop, spinnenwebdraden slingeren zich om mijn gezicht. Vaak strek ik mijn armen voor mij uit als ik rondloop. Dat gaat goed totdat ik het even vergeet. En ja hoor, raak!

Vervelend maar er is gelukkig ook nog een andere kant. Het licht is nu het mooist. De vocht in de lucht maakt dat de zon het licht filtert en zacht rondstrooit. Soms valt het in bundels uit de wolken. Alsof spotlights speciale planten in het zonnetje wil zetten. Hoe mooi is het licht dat opgevangen wordt door een spinnenweb?! De draden soms meters lang. De web is architectonisch een kunstwerk. En de spin zelf? Onbescheiden en terecht het nadrukkelijke middelpunt van het web!