ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Zwart??

Stokroos - dezintuigentuin

Natuurgekwetter – Week 30 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Stokroos - dezintuigentuinEen trotste bloeiende plant van dit moment is de stokroos. Zijn naam zegt het al. Als een stok schiet hij uit de grond. Met het grootste gemak kijken de bloemen mij recht in de ogen. Anderhalve meter is ie zomaar! En de bloeiwijze is als een mooi voorbeeld voor de mensheid. Van onderaf naar de top. Bijen en hommels spelen verstoppertje. Gaan van bloem naar bloem. Genieten!

En dan die verschillende kleuren…  Van geel naar rood tot bijna zwart. Een unieke kleur in de tuin. Kleuren komen en verdwijnen. De zwarte hadden we uit zaden van buurvrouw Truus. Het jaar daarna leent ze onze zaden weer terug…  Zaai de zaden aan het einde van de zomer dan kan de plant het jaar daarop bloeien!  Even een tegel uit de stoep is genoeg. De stokroos is de glimlach van de tuin!