ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

De natuur slaat terug…

Dezintuigentuin week 24 zagen

Natuurgekwetter – Week 24- ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Dezintuigentuin week 24 zagenVeel voordelen van een bos tegenover mijn tuin. De sperwer, buizerd en havik broeden in het bos en komen regelmatig op bezoek in mijn tuin. Badderen, drinken of ze grijpen een vogel als voer voor hun jongen. Zondag komt een droom uit. Ik mag mee haviksjongen ringen.

Met klimijzers en zekeringen gaat de klimmer de populier in. Het nest zit 16 meter hoog. Een indrukwekkend bouwwerk! Het ouderpaar is het  hiermee oneens en valt heftig aan. Er volgt een indrukwekkend schouwspel. Achterelkaar volgen er duikvluchten op de indringer. Met de vlijmscherpe klauwen proberen de haviken hem te verwonden en dat lukt. Het is beslist te gevaarlijk en de klimmer keert weerom.

Eenmaal beneden zien we de bloedige wond in zijn schouder. De mens is voor even weer door de natuur op zijn plek gezet. Zou eigenlijk vaker moeten gebeuren…