ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

Lekker blondje?

Buizerd ZinTUIgeN

Natuurgekwetter – Week 23 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

 Buizerd ZinTUIgeNToen ik me-vrouw Verkerke voor het eerst zag heette ze nog anders. Ze was veertien en ik smolt voor haar prachtige rode haar. Nog steeds eigenlijk ook al is het inmiddels ruim negenendertig jaar later…

Zou dit bij vogels ook zo werken vraag ik mij af? In mijn tuin zit bijna dagelijks een buizerd. Buizerds verschillen erg van kleur. Van donkerbruin tot bijna helemaal wit. Die in mijn tuin is erg blond! Vrouwtjes kijken kritisch. Is mijn mogelijke echtgenoot vitaal? Dit verhoogt de kans op veel nakomelingen!

En de mannetjes? Zou het ook zo werken dat ze vallen voor een blondje of donker exemplaar? Zouden ze hun roofvogelkop een keer extra omdraaien als hun favoriete type voorbij vliegt? Ik heb er nooit iets over gelezen maar verbazen zou het mij ook niet. Niets menselijks is een vogel vreemd, toch?