ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

Het huis uit lummels!

Natuurgekwetter – Week 22 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

Spechten roffelen en hakken graag. Verontrust kruipen de insecten uit het hout. Alarm, wegwezen! Precies dat wat de specht wil. Niet naar de supermarkt, het eten komt naar hem toe. En juist nu is dat hard nodig!  Ik zie het nest maken. Nota bene tegenover mijn kantoor. Vanachter mijn bureau zie ik eerst de specht hakken in de abeel. Ik heb weinig oog meer voor mijn werk. Houtspaanders vliegen in het rond. Binnen twintig minuten verdwijnt hij helemaal in de boom.

Tegenover mijn tuin ligt een bos vol spechtenbomen… Maar echt waar, de specht kiest deze boom. Nu zijn er jongen. Ik hoor ze al van ver schreeuwen; ‘honger!’ Die slungels hangen half uit de boom. Ik zie vermoeide ouders. Ikzelf kijk alleen nog maar naar de boom. Hoogste tijd voor de jongen om op zichzelf te gaan wonen!