ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

De nagalm van de winter

De zintuigentuin - ZinTUIgeN - week 20

Natuurgekwetter – Week 20 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

De zintuigentuin - ZinTUIgeN - week 20Ik ben, nee was, er zo trots op…. Buxus, in de vorm van een ronde cake gesnoeid. Maar liefst acht meter in doorsnee! De warme start van de winter, waardoor de sapstromen op gang komen, en daarna de strenge vorst met noordoostenwind is fataal… In mei altijd een lust voor het oog van echt lentegroen. Juist ook door de drie in vormgesnoeide meidoorns daar middenin. Voorjaarsgroen in het meervoud!

Ik blijf lang hoop houden maar dan moeten ik het toegeven, kansloos! Ik zaag hem bij de grond af. Een triest aanblik. Drie meidoornen eenzaam in een open vlakte. Ik koop wat nieuwe buxus ter ondersteuning en hoop op uitlopen bij de voet… Na de tevergeefse hoop, het overwinnen van verlies nu een andere beproeving voor de tuinier; eindeloos geduld. Nee, het leven van een tuinier gaat echt niet over rozen!