ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vogels

Vreugde van het weerzien!

vliegenvanger

Natuurgekwetter – Week 19 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

vliegenvangerMomenten van grote vreugde zijn die van de behouden terugkomst. Zo’n moment is voor mij de terugkeer van de grauwe vliegenvanger in de tuin. Vanuit Afrika vindt de vogel de Beukenlaan 17 in Heerhugowaard…. Hoe ik weet dat het elk jaar dezelfde vogel is? Als hij terug is gaat hij naar zijn oude nest, onder de dakgoot, om deze te herstellen.

Rechtstreeks uit Afrika! Het gaat mijn verstand te boven. De vliegenvangers hebben een navigator… Namelijk de zon overdag en de sterren ‘s nachts. Ook worden ze geholpen door het magnetische veld rond de aarde, gepolariseerd licht of subtiele veranderingen in barometrische druk. Ik geef toe, dit heb ik gelezen. Prachtige woorden maar ik snap er niets van. Het is onderdeel van het grote wonder van de terugkomst. Dan weet ik zeker, ik geloof in wonderen!!