ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog, Vogels

Melancholie over de velden

Natuurgekwetter – Week 16- ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Als kind liep ik door de weilanden van mijn jeugd. Als ik de klagerige melancholieke roep van de kievit hoor dan loop ik daar weer! Uitgekookte vogel trouwens! Om mij bij zijn nest weg te houden ging hij ergens zitten, ver van zijn nest, en liep daar dan langzaam weg. Als dat niet werkte had hij altijd nog een truc. Met een over het gras slepende vleugel zielig aandacht vragen en weg van het nest bewegen.

Waarom ik het daarover heb? Dat komt door alle kievitsbloemen die bij mij in het wilde bloemenweiland staan.  Net prachtig eitjes aan een steeltje. Wit of paars met prachtige vlekjes. Net zo mooi als het vlekpatroon op de kievitseieren. Elk jaar vind ik, door de kievitsbloemen, in mijn hoofd weer die nesten van de kievit en zie ik de kleuren en vlekken.