ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Weg = weg!

Natuurgekwetter – Week 10 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Ook bij mij staat een kastanjeboom in de tuin. Een geweldige boom. Mooie knoppen met een beschermend laagje plaksel erop. Straks witte staande bloemen met rood, geel en oranje. Het blad opent zich als een uitgestoken hand. Ruimhartig met schaduw tijdens hitte. En natuurlijk de kastanjes!. Ook ik gooide ooit stokken in de boom. Het is een authentieke boom. Zo stonden er bij de ingang van het bos de Waarderhout, aan de Beukenlaan, drie monumentale kastanjes. Net als de torens vroeger bij de stadsmuur. Alsof ze zeggen,’ tot hier en niet verder!’  Maar hoe stevig ze ook de voeten in aarde hadden, motorzagen en bulldozers luisteren niet. Takken uitstrekkend als armen wanhopig naar de hemel. Kansloos. Voor  Burgemeester & Wethouders is in Heerhugowaard de sky the limit! Er gaat meer dan drie monumentale bomen verloren. Veel tijd bijvoorbeeld. En tijd is niet te compenseren!  Ontworteld voor een weg door het bos. Kan het dramatischer? Weg voor een weg….